Gehaktballen, ik ben er dol op. Hier kun je mij echt voor wakker maken. Persoonlijk vind ik dat je gehaktballen ook met kerst kunt eten.
Het is maar net wat je zelf wilt, ik krijg veel positieve reacties over mijn gehaktballen recept vandaar dat ik besloot om het met jullie te delen.
Dit recept is gewoon echt het proberen waard.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt ( naar keuze)
– Ketjap Manis
– 1 ei
– Knoflookpoeder
– Paprikapoeder
– Zwarte peper
-Witte peper
– Zout
– Verstegen mix voor gehakt pikant 40 gram
Bereiding:
Doe het gehakt in een mengkom en voeg zout, witte peper, zwarte peper en de knoflook toe. Voeg een heel klein beetje paprika poeder toe en kneed het gehakt goed door elkaar.
Hierna voeg je de Verstegen mix toe en wederom kneed je alles goed door elkaar. Als je dit gedaan hebt voeg je Ketjap Manis toe ( dit mag best een flinke scheut zijn) en het ei toe.
Ook dit kneed je weer goed door elkaar totdat het gehakt niet meer zo nat aanvoelt.
Nu kun je de ballen gaan draaien, maak ze zo groot of zo klein als je zelf wilt en leg de gehaktballen op een bord, dit bord zet je in de ijskast en laat je zo’n 10 tot 15 minuten staan.
Zet een pan op het vuur en laat een heel pakje boter smelten, bak de gehaktballen op een laag vuur gaar. Laat de gehaktballen minimaal een half uurtje sudderen.
Dit was een recept voor heerlijke gehaktballen. Eet smakelijk.