Knien in ’t zoer, oftewel konijn in het zuur. Een heerlijk gerecht wat wij in Limburg eten tijdens de kerst. Het is een echte traditie om tijdens de kerstdagen knien in ’t zoer te eten.
Zelf ben ik er echt dol op, net zoals zuurvlees. Maar toch blijf knien in ’t zoer mijn favoriet.
Kennen jullie dit heerlijke gerecht al? Of zijn jullie benieuwd naar hoe je dit maakt? Hieronder kun je lezen hoe. Dit recept is gebaseerd op 4 personen, wil je dit gerecht voor meer dan vier personen maken? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten.
Ingrediënten:
– 4 konijnenbouten
– 200 gram Rinse appelstroop
– 2 uien
– 50 gram suiker
– 2 laurierbladen
– 2 kruidnagels
– 1/2 liter azijn
– 1 / 2 liter water
De bereiding:
Pel de uien en snijdt deze in ringen, doe de azijn, het water de uien laurierbladen en kruidnagels in een grote kom.
Daarna leg je de konijnenbouten in de kom en laat je dit 24 uur marineren in de ijskast ( Dit is ten zeerste aan te raden)
Na 24 uur kun je de konijnenbouten en de marinade uit de ijskast halen, zet de marinade weg voor later.
Droog de konijnenbouten en bestrooi het met zout en peper naar smaak.
Bak de konijnenbouten in boter totdat ze goudbruin zijn, dan zijn ze perfect.
Voeg nu de suiker toe. Schenk de bewaarde marinade over de konijnenbouten en voeg de appelstroop toe.
Laat het hele geheel minsten 2 uur garen op een laag vuur. Zijn de konijnenbouten gaar?
Haal ze dan uit de pan en hou ze warm ( Dit kan bv in de oven)
Zeef de saus en laat dit tot een goede dikte komen.
En voilla, je knien in ’t zoer is klaar! Eet smakelijk.