Waarschijnlijk heb je dit artikel om twee redenen aangeklikt, óf je wilt het recept weten óf je vraagt je af wat Meatloaf nu met kerst te maken heeft. Tijdens het bedenken van het kerst diner denk je immers niet meteen aan Meatloaf. Toch is het aan te raden, het is iets compleet anders maar wel heel erg lekker. Mocht je nou nog niet overtuigd zijn, maak het recept en kijk wat je ervan vindt. Of maak het tijdens de december maand. Daar is meatloaf ook perfect voor! Het vult namelijk erg goed!
Wat heb je nodig?
– 2 Eieren
– 1 kilo gehakt
– Worcestersaus
– Soja saus
– Ketjap Manis
– Knoflook + knoflookpers
– Ui
– Peper
– Zout
– Cakevorm
Hoe maak je de Meatloaf?
-Verwarm de oven voor op 200 C.
-Snij de ui fijn en pers de knoflook.
-Doe het gehakt in een mengkom, voeg naar smaak peper en zout toe, daarna voeg je de eieren toe.
-Voeg 2 thee lepeltjes soja saus toe. Hierna voeg je een paar druppels Worcestersaus toe.
-Voeg er een ruime hoeveelheid Ketjap Manis en de knoflook en ui bij, kneed het nu goed door elkaar. Neem hier de tijd voor en zorg dat alles goed gemengd is. Als je dit hebt gedaan dan vul je de cakevorm. zorg dat al het gehakt goed aangedrukt wordt!!
Zet de Meatloaf nu voor ongeveer 40 minuten in de oven. Na een tijdje kun je heerlijk genieten van je home made Meatloaf!
Als je klaar bent is dit het resultaat, de mijne ziet er niet zo heel mooi uit.
Het beste is om de ‘brood’ vorm te maken en het geheel dan in de cake vorm te doen. Wat ik heb gedaan is gewoon de vorm vullen en een beetje aandrukken. Vandaar dat het er niet perfect uitziet.
Hopelijk kun je genieten van je heerlijk winterse gehaktbrood.
Uiteraard ook heel geschikt om met kerst te maken en het kost niet veel tijd.